A dōTERRA™ életmód

09/08/2021

Beszámoló a Kristina Golovchiner által tartott előadás anyagából

A doTERRA holisztikus szemléletmóddal tekint az Emberre. Célja, hogy termékeivel a testet, az elmét és a lelket is kiszolgálja, és teljes körű védelmet biztosítson. Célja, hogy lefedje az életünk minden területét, legyen szó sportról, táplálkozásról, munkahelyi stresszről vagy a pihenésről. A doTERRA proaktív életmódot hirdet, vagyis azt szorgalmazza, hogy a betegség kezelése helyett az egészségmegőrzésén legyen a hangsúly.

Kristina Golovchiner a dōTERRA izraeli piacának MD és terméktanácsadója elmondja:

"A doTERRA wellness életmód piramisa szemlélteti, hogy a wellness az életmód és az egészségügy kombinációja. Ha az életmód áll a középpontban, az egészség természetes módon érhető el és tartható fenn. A mindennapi szokásaid jelentik a különbséget. Ahogy az ember megéli ezeket az elveket és használja a doTERRA erőteljes termékeit, a teljesség új szintjeit tapasztalja meg."  

A doTERRA életmód piramis 6 szintből áll. Minden szintet alaposan megvizsgált, és a mai kor emberének igényeire szabta értékes termékeit, illóolajait. Étrend kiegészítőkkel, sportkrémmel, nyugalmat biztosító illóolajokkal és kapszulákkal, valamint lelket simogató illatszelencéivel támogatja az immunrendszert, az emésztést, a mozgást, a meditációt, a jógát és az alvást.


1. HELYES TÁPLÁLKOZÁS

Az immunrendszerünk 70%-a a belekben található. A megfelelő, minőségi tápanyag bevitele és az elegendő vízfogyasztás fontos alapját képezi a kiegyensúlyozott életnek. Az egészségmegőrzés tudatos gondolkodást kíván: zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék fogyasztása, frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek. Lehetőség szerint mellőzzük a készételeket, gyorséttermi kajákat és a fagyasztott élelmiszert! Pótoljuk a vitaminokat és ásványi anyagokat különböző készítményekkel! Ebben segít a doTERRA:

A Lifelong Vitality Pack a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékcsaládja bővelkedik az erőteljes, vitalitást támogató jótékony tulajdonságokban. A dōTERRA Lifelong Vitality Program segítségével kényelmes és megfizethető az első lépés megtétele az élethosszig tartó vitalitás és jó közérzet felé vezető úton. Ez a mindennapi táplálékkiegészítőkből összeállított csomag hamar a dōTERRA legnépszerűbb termékcsaládjává vált. A Lifelong Vitality Pack csomag legfontosabb termékei - a xEO Mega™, a Microplex VMz™ és az Alpha CRS™+ - azért jöttek létre, hogy támogatást nyújtsanak a jobb közérzet és vitalitás felé vezető úton.


2. MOZGÁS, SPORTOLÁS

A doTERRA Deep Blue termékek hűsítő és nyugtató hatása, számos egészségügyi hatással bír az emberi szervezetre. A termékcsalád minden egyes terméke a Deep Blue illóolaj-keveréket tartalmazza, ami különféle módokon hat a test számos területén. Nyugtató hatása mellett, kellemes mentolos aromája miatt is kedvelt ez a termék. A Deep Blue termékek nagyon hatékonyak, természetes gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók. Alkalmazásuk során mélyen behatolnak a test szöveteibe, hűsítik a bekent területet, csökkentve a gyulladást és a fájdalmat.

A doTERRA jógához és meditációhoz is kínál specifikus olajokat. Ebben az őrülten rohanó, modern világban néha gyökértelennek és bizonytalannak érezzük magunkat, eláraszt bennünket a temérdek tennivaló, és már nem is tudjuk, mi érdemes igazán a figyelmünkre. Az egyensúly megtalálása aromaterápia és egyszerű jógagyakorlatok útján nagyszerű első lépés lehet. Erre fejlesztette ki a doTERRA a Jóga Kollekciót.

A csomag tartalma:

 • Anchor megszilárdító keverék (5 ml-es üveg)
 • Align központosító keverék (5 ml-es üveg)
 • Arise megvilágosító keverék (5 ml-es üveg)

3. PIHENÉS, STRESSZKEZELÉS

A 3. szintnek két pillére van: a kiegyensúlyozás és a pihenés megtámogatása.

Kiegyensúlyozás a doTERRA Balance termékeivel

A doTERRA Balance keveréke olyan esszenciális olajok kényes kombinációja, melyek az energia-kiegyensúlyozó hatásmegteremtésével elősegítik a harmónia, nyugalom és pihenés érzetét. Ez a keverék segít egyensúlyba hozni az érzelmeket és kellemes, békés aromájával megteremti a jó közérzetet. A doTERRA® érzelmiegyensúly- keveréke meleg, fás illatával, nyugodt, jó közérzetet teremt.

 • segítséget nyújthat a szorongás-és a feszültségérzet enyhítésében,
 • megteremti a nyugalom és egyensúly érzetét,
 • elősegíti a kipihent állapot és a harmónia érzését.

Nyugalom megteremtése a doTERRA Serenity termékeivel

A doTERRA Serenity egy olyan, békés nyugalmat árasztó esszenciálisolaj-keverék, amely pihentet és ellazít. Ez a csendesítő keverék azonnal kifejti hatását, hogy pillanatok alatt átadhassa magát az édes pihenésnek. A doTERRA Serenity csupa olyan esszenciális olajokat ötvöz, amelyek a feszültséget csökkentő és az érzelmeket csillapító hatásaikról ismertek. Alkalmazza külsőleg lefekvés előtt, hogy elcsitítsa minden nyugtalanságát, és felkészülhessen a pihentető alvásra. A vörös cédrus, a kámforfa és a vetiver esszenciális olajok olyan kiegyensúlyozó aromát adnak ennek a keveréknek, amely lecsendesíti az elmét, és megnyugtatja az érzékeket. 


4. MÉREGTELENÍTÉS

A dōTERRA 30 Napos Tisztítókúra azért készült, hogy eltávolítsa a testből a méreganyagokat, és támogassa a szervezet és a szervek általános funkcióit. Három 10 napos időszakot ölel fel. Ezek az Activate (Aktiválás), a Reset (Helyreállítás) és a Renew (Megújulás). Termékek a kúrához:

 • xEO Mega,
 • Microplex VMz,
 • Alpha CRS+,
 • ZenGest TerraZyme,
 • ZenGest lágyzselatin kapszula,
 • Zendocrine keverékből készült lágyzselatin kapszula,
 • GX Assist,
 • PB Assist+,
 • DDR Prime lágyzselatin kapszula és
 • Citrom esszenciális olaj.

5. TUDATOS ÖNGONDOSKODÁS

A doTERRA két legnépszerűbb olaja segít ezen a szinten: az On Guard és a Tömjén.

Immunvédelem a doTERRA On Guard termékeivel

Az On Guard az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb dōTERRA™ CPTG™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciálisolaj-keverék. A vadnarancs, a szegfűszeg, a fahéj, az eukaliptusz és a rozmaring esszenciális olajokból álló szabadalmazott keverék aktív összetevője lesz otthona és szervezete első védelmi vonalának. Az On Guard keveréket különféle dōTERRA termékekbe építettük be, hogy változatos módokon lehessen kihasználni a jótékony hatásait.

Sejtregenerálás a doTERRA Tömjén olajjal

A doTERRA Tömjén (Frankincense), az olajok királya vagy a folyékony arany. Az egyik legértékesebb ősi illóolaj, amit értékes árúként becsültek a kereskedelemben, mivel rendkívül sokrétű tulajdonsága és felhasználási módja van. Belélegezve a békesség, nyugalom és a jólét érzését kelti. Helyileg és belsőleg is használva számos egészségmegörző hatással bír. A Bibliából ismert olajat már a babilóniaiak és az asszírok is használták vallásos szertartásaikon, az ősi egyiptomiak pedig parfümként és nyugtató szerként. 


6. EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS

A CPTG™ minőségű esszenciális olajok előnyei három fő felhasználási mód segítségével aknázhatók ki: aromatikusan, külsőleg és belsőleg. A dōTERRA olyan minőségi termékekkel támogatja a különféle formákban hasznosítható esszenciális olajok eltérő alkalmazási módjait, amelyek mind a hagyományos és hosszú múltra visszatekintő, mind a korszerű párologtatók kínálta modern alkalmazási módokhoz ideálisak. A különböző alkalmazási módok egyedi és izgalmas élménnyé tehetik minden egyes olaj használatát.