KÖNYVEIM

FÉNYMAG

Hungarian book 2019
Nominated on MARGÓ Award

Egy nap a kislányom megkérdezte tőlem: Anya, egyszer ugye hazamegyünk majd? Mire én: Ezt hogy érted? Hiszen itthon vagyunk... Nem úgy, - kezdte - hanem amikor majd Apa megfogja a Te kezedet, Te meg az Enyémet, és felrepülünk a felhők fölé, a csillagokhoz, a Szeretetbe? Szóval, majd egyszer ugye hazamegyünk? Igen, - feleltem, és könny szökött a szemembe - egyszer Haza megyünk...

Hol a Haza? Mi a Szeretet? Milyen Embernek lenni? Mi az a Fénymag, és hol van bennem? Amikor álmodom, az valóságos vagy a valóság egy álomvilág? Lehetek boldog úgy, hogy nincs meg mindenem?

Egy utazásra hívlak, Kedves Olvasó! Szeretném Neked bemutatni egy részét azoknak a megtapasztalásaimnak, amiket 35 földi év alatt összegyűjtöttem, mialatt Fényszórólány lettem. Ez az Én világom, az Én igazságom! A minket körülvevő materiális és nem anyagi világgal, valamint annak törvényszerűségeivel foglalkozom ebben a könyvben. Utat nyitok a Lélek, a magyarság és a magasabb dimenziók felé. Írok arról, hogy miért kiváltságos ezekben a nehéz időkben magyarnak lenni. Szólok karmáról, EGO-ról, életről és halálról. Tudásomat ősmagyar, egyiptomi és indiai tanításokból merítem, amik nem állnak messze egymástól, erre is fény derül. Minden út befelé vezet! Majd meglátod...


Miért hasznos számodra a könyvem?

 • mert elmesélem, hogyan működik az elméd,
 • mert leírom, miért nem kell félned a haláltól,
 • mert elmondom, miért ne rohanj az Idő után,
 • mert megtudhatod, hogy miért ne ítélkezz mások felett,
 • mert nyilvánvalóvá teszem, hogy a siker, a jólét és a bőség mindenki számára elérhető,
 • mert rávilágítok arra, hogy miért kiváltságos Magyarnak lenni itt és most a Földön,
 • mert tippeket adok arra, hogyan pihentesd a csúcsra járatott elmédet,
 • mert megosztom Veled, hogy a Boldogság közelebb van hozzád, mint gondolnád.

A legjobb orvosság a lelket gyógyítja!

Miért higgy Nekem?

 • mert garanciát vállalok minden saját gondolatomra,
 • mert aszerint élek, ahogy azt leírtam,
 • mert szembe mertem nézni önmagammal, ami nehéz volt, de megérte,
 • mert kisöpörtem a lelkemből minden szemetet, és új emberként tértem vissza,
 • mert kegyetlenül őszinte vagyok magamhoz,
 • mert a saját céljaim tartanak életben, és nem más álmait építgetem,
 • mert vállalom magamat úgy, ahogy vagyok, és ez szabadságot ad,
 • mert arra születtem, hogy boldog legyek, és nem adom alább!

Minden álmodat megvalósíthatod, ha rájössz arra, hogy nincs titok:

csak a lelked legyen az útmutatód!


TARTALOMJEGYZÉK


RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL

"Rájöttem, hogy minden szenvedésemnek az oka én magam vagyok. Kellő bátorsággal lebonthatók a múlt falai, mögéjük lehet kukucskálni, szembe lehet nézni hibáinkkal, meg lehet bocsájtani másoknak és legfőképp saját magunknak hibáinkért."

"A könyvemet leginkább egy érzelmi hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Javaslom, hogy a "kanyarok" közben lassíts le, vagy állj meg néha, és nézz rá az életedre. Ismerd ki a saját természetedet, légy tudatos az elméd játékára, és halld meg a belső hangodat!"

"Az elménk az illúziógyár. A történetmesélő a fejünkben. Az elménk az, amit elhiszünk magunkról, és az, amit nem. Játszótér gyerekeknek. Minden jóérzésed és félelmed otthona."

"Miben különbözik az ember az állatoktól és a növényektől? Azoknak is van tudatuk, lelkük, csak gondoljunk egy kutyára vagy a delfinekre. Sokszor hűségesebbek vagy magasabb intelligenciával rendelkeznek, mint némely ember. Mégis mitől lesz valakiből Ember?"

"Nos, embernek lenni, maradni, és emberhez méltó életet élni itt és most talán a legnehezebb a Földön. Azonban szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezt mi választottuk."

"Ide az Isten pénze sem elég! - szoktuk mondani. Akkor álljunk meg egy pillanatra: lehet, hogy hiba van a rendszerben... Ha soha semmi nem elég, mikor leszünk boldogok?"

"A jó gazda tehát mindig figyeli az itt-ott felbukkanó gazt, és idejében kitépi, hogy rend legyen a kertjében. A gaz tehát a rend ellentéte. A fejünkben és szívünkben lévő kertet épp így kellene művelnünk, mint egy jó gazda. Amint egy kis hazugság felmerül, gyökerestül kellene kitépnünk, hogy fenntartsuk a rendet."

"Tudva levő, hogy mindenki valamilyen kinccsel érkezett a Földre, amit a Jóistentől kapott útravalónak. A magyar embernek ez az anyanyelve. A magyar nyelvnek párja nincs széles e világon."

"Ha nem akarsz az élethez sem hozzáadni, sem elvenni belőle, rátalálsz a belső békédre. A szentélyre, ahová mindig visszahúzódhatsz, ha esik, ha fúj."

"Azokért az emberekért írok, akik ezt az utat járják, hogy továbbra is bízzanak magukban, a lelkük útmutatásaiban. Hogy amikor kételkednek abban, hogy ez az egész megéri-e, az árral szembe menni, akkor bátran mondom nekik, hogy igen, mert tudják meg, hogy nincsenek egyedül. Hogy egyszer bizonyosan találkozunk majd."

MEGRENDELEM!

Balla Kriszta: FÉNYMAG

Ára: 20 euro (kb. 7000 Ft) postaköltséggel együtt!

REFERENCIÁK

"Kedves Kriszta! Hàlàs vagyok hogy olvashattam a könyvedet! Csodàlatos utazàson vettem részt! Kívànom hogy sok emberhez eljusson és elinduljanak a helyes ösvényen a fény felé! Isten Gyermekei vagyunk és ha felébredünk... belső síràsunk töretlen, akkor rajtunk keresztül kinyílvànítja magàt és egy feltétel nélküli önátadò Isten-szeretővé tesz! Még egyszer köszönöm és vàrom a folytatàst! A Szeretetem fénye öleljen àt Téged! Bejò"

Bódi-Somhegyi Beáta, masszőr (2021. auguszus)

"Ez a könyv remek bepillantást nyújt számos területre. Könnyed kezdés azok számára akik valamilyen formában elindultak a spirituális úton. A személyes kis történeteket kedveltük benne. Jó mankó az elinduláshoz. Megmutat, hív, bátorít, támogat."

Ditta és Geri, a Fénymag című könyv legelső olvasói (2020. április)

"Ez a könyv a jelenleg kialakult helyzetben - a kényszerű otthon maradás időszakának jó beosztásához, elviselhetőségéhez, önvizsgálathoz, meditációkhoz nyújthat segítséget. A tudatos életvitel kialakításához, a saját célokhoz vezető út megtalálásához, illetve megerősítéséhez. A szerző a különböző egymásra épülő témakörökhöz a saját életének példájával is betekintést ad a személyes felelősségről tömören, lényegre törően, amivel a további témákra is kíváncsivá teszi a tisztelt olvasót. Ajánlom a FÉNYMAG c. könyvet! Biztos vagyok benne, hogy mindenki korosztálytól függetlenül talál benne a személyes életében hasznosítható vagy megerősítő ötleteket."

Dobesné Vera néni (2020. április)

"A könyv elkészítéséhez széles szakirodalmi tudásanyagot használt fel a szerző. A könyvében utat kíván mutatni a lélek és a magasabb dimenziók felé, keresve a Fénymagot, a nem anyagi világban. Szól az ősmagyar és a keleti tanításokról, a magyar nyelv egyediségéről, az Isteni eredetről, Istenhitről, erkölcsről, kapcsolódásunkról a földrészekhez. Végül a boldogsághoz vezető utat járja be, majd a befejezést egy új kezdetként fogja fel. Az új kezdet az ő munkásságában, az Életre Nevelési- és Oktatási Program (ÉNOP), amely a gyermekek számára otthon, biztonságos családi környezetben végezhető. Ez egy komplex és interaktív online tanfolyam a világon élő magyar anyanyelvű gyerekek számára, amely pragmatikus tevékenységeken keresztül, a saját meséi és versei felhasználásával járul hozzá a gyermekek személyiségének fejlesztéséhez. Ehhez már készülőben van egy meséskönyve és két, gyermekeknek szóló verseskötete is."

Mendli László, képzési szakértő, címzetes egyetemi docens, mérnök-tanár (2020. március)

"Az elmúlt években lehetőségem nyílt Balla Krisztinával való együttműködésre, amikor részt vett az Íróműhely újságíró képzésén. Folyamatosan lenyűgözött szorgalma, munkaképessége, kreativitása és hatékonysága. Különleges egyedi programot kíván létrehozni, azáltal hogy születendő mesekönyvét és verses köteteit szerves részévé kívánja tenni az általa megálmodott és létre hívott Életre Nevelési- és Oktatási Programnak. Irodalmi anyaga a gyermekek számára versenyképes, értékálló és értékteremtő, a magyar hagyományokat és szellemiséget visszaállító, de naprakész és a világ megismerésére nyitott gyakorlati tudást biztosít az életben. Balla Krisztina hatékony és elkötelezett a munkája iránt."

Dr. Mezővári Gyula, az Íróműhely főszerkesztője (2020. március)

"Hasznos útravaló az úton lévőknek, utat keresőknek, méretéből fakadóan még a tarisznyába is belefér, mindenhová magunkkal vihetjük. :) Úgy gondolom, ha nem is ilyen mély rétegben, de felületes szinten az emberek többsége tudja, vagy legalábbis sejti, hogyan kellene élni a boldogságunkért, annak megtartásáért, azért hogy ki legyünk békülve a világgal, de legfőképpen önmagunkkal. Talán minden rossz onnan ered, hogy az utóbbi hibádzik. Sérül a lélek, egyszer, többször, talán be sem gyógyul sohasem. A könyv egy kis tapasz a sebekre, ezért én azt javasolom, hogy nem csak egyszer érdemes elolvasni, hanem folyamatosan forgassuk, hogy lássuk, valóban jó úton haladunk-e! Tetszett, hogy Kriszta kitért a magyarság fontosságára... sokan nem is tudják milyen szerencsések vagyunk!"

Guti Csaba, író (2020. január)

"Egy kis nyári kötelező olvasmány. Balla Kriszta, a Fényszórólány Fénymag könyve egyszerre szól a tudatosságról, a szolgálatról, az örömről, a saját céljaink megtalálásáról, kicsit a magyarságról és az emberiség közös céljairól. Ahogy oldala is mutatja, nagyon szép kérdést tesz fel magának a szerző és így a kötetbe bepillantani kívánó olvasó is: Hogyan lehetne jobb hely a Föld azáltal, hogy létezem? A személyes felelősségről és tudatosságról olvashattok könyvében. Az önmegvalósítást segítő könyvek között ennek nagy előnye, hogy tömör. Nincs felesleges bő lére engedve, összeszedett. Szeretni fogjátok, ajánlom jó szívvel, tőle rendelhettek online."

Fodor Kata, Onlinehoroszkóp - Égbolt Café (2019. június)

"A testünk helyes táplálása mellett nélkülözhetetlen fontossággal bír a lelkünk és az elménk táplálása is. Most egy könyvet szeretnék Nektek ajánlani, amit egy kedves ismerősömtől, Fényszórólánytól kaptam ajándékba. Ez a könyv az Ő saját szerzeménye, ami az évek során gyűjtött megtapasztalásait és ismereteit tartalmazza. A könyvvel egy utazásra hívja olvasóit, melyben utat nyit a lélek, a magyarság és a magasabb dimenziók felé. Ebben a könyvben a lét esszenciája van összegyűjtve, amiben kitér az emberhez méltó élet lényegére, a sikerre és a boldogságra is. Ha szeretnél változtatni az életeden, és szeretnéd megnyitni a szíved a csodák felé, vagy esetleg csak elvesztél az önfejlesztő könyvek sűrűjében bátran ajánlom Balla Kriszta Fénymag című könyvét."

Szabó Vivien, táplálkozási tanácsadó (2019. szeptember)


PUBLIKÁCIÓIM, MEGJELENÉSEK

2019. március 27: Megjelent a Fénymag című könyvem magánkiadásban.

2019. április 6: Bemutatkoztam a könyvemmel Korneuburgban (Ausztria).

2019. április: A könyvem felkerült a Moly.hu oldalra, és nyilvánosságot kapott a Kerületi Újságban.

2019. május 2: A Fénymag könyvajánló debütált a YouTube csatornámon Kövi Szabolcs (a magyar meditációs zene fuvolaművésze) dalával.

2019. május 25: Egyik karácsonyi versem nyert a Holnap Magazin oldalán.

2019. május 29: Csak Csaba - A ma élő íróközösségért és az olvasóközönség figyelmébe ajánlva... címmel publikációm jelent meg a Holnap Magazin oldalán.

2019. június 10: A József Attila Megyei és Városi Könyvtára befogadta első könyvemet a könyvtárába.

2019. június 18: Az Irodalmi Rádió szerzője lettem.

2019. június 22: Az Irodalmi Rádió "Természet poétája 2019." című pályázatán oklevelet nyertem a Tündérkerti álom című versemmel. A vers bekerült A világ ezerszínű virág című antológiába.

2019. július 1: A Bakancslista című novellámmal 10 oldal publikálási lehetőséget nyertem a Holnap Magazintól.

2019. november 9: Emléklapot kaptam a Jelek Irodalmi Pályázaton.

2020. január 1: Megalapítottam az Életre Nevelési- és Oktatási Programot.

2020 márciusában megjelent az öt novellámat tartalmazó antológia a Holnap Magazin kiadásában Múltba veszve címmel.

2020. március 27: Elkészült a Csepererdő meséi című gyermek mesekönyvem saját festmény illusztrációkkal.

2020. április-június: Elindult nemzetközi szinten az Életre Nevelési- és Oktatási Program (ÉNOP) 2 országból 10 család részvételével online oktatás formájában.

2020 őszi-téli időszakában töltődtem, felülvizsgáltam a munkáimat és festettem.

2021. januárjától megújult a honlapom, és a nagyközönség számára elérhető váltak akrillal festett képeim is.